Donera skyddsutrustning till vården

Kära Medborgare


Sverige har just nu en akut brist på skyddsmateriel som genomsyrar hela samhället, och inte minst sjukvården.

Det svider i mitt hjärta att se de som arbetar dag och natt för vår hälsa och våra livs skull, inte kan känna att de har skyddsutrustning som räcker, eller i vissa fall ens förmår att förmildra deras eget insjuknande.
Om du är som jag och känner att du vill hjälpa till på något sätt, så hoppas jag här kunna erbjuda ett sätt.

Kanske är du en person som är van att donera, ge goda råd, eller att kavla upp ärmarna och hugga i? Oavsett vem du än är, så är jag övertygad om att vi här kan göra något riktigt konkret tillsammans.

Vi fixar fram skyddsutrustning till vården!Tillvägagångssätt

Vi har kontakt med ett par Kinesiska företag som producerar sjukvårdsutrustning. Då hela världens lager är slut så kommer skyddsutrustningen att börjas produceras direkt efter beställningen.

När utrustningen är redo att skickas så kommer vi att skicka det via Socialstyrelsen som har ett nationellt ansvar för att fördela medicinsk skyddsutrustning. Det säkerställer att den hamnar där den behövs mest.

Leveransen kommer att ta ca 20-25 dagar eftersom utrustningen först måste produceras innan de skickas. 

 

Exempel, 200kr räcker till något av följande*

5-4st Andningsskydd FFP2

2st Återanvändbara korgglasögon(Slutna och Imskyddsbehandlade)

20 sterila munskydd.

1-2 Skyddsoveraller med långa ärmar och luva. 

2-3 Heltäckande visir

*Då ingår moms(Enligt lag som gäller för Croudfounding-donationer), transaktionsavgifter 1.5%-3.1% + 1.85kr-3kr, lagstadgade omkostnader.

Vi kommer att regelbundet hålla sidan uppdaterad med lägesrapporter och ge insyn genom hela processen.


Slutligen
Min förhoppning är att vi som privatpersoner, och genom mitt privata företag om det så krävs, kan vara flexibla på en annan nivå än våra myndigheter då vi inte lider av samma byråkratiska begränsningar. Donera vilken summa som helst, din donation behövs.

Laddade med vetskapen om vad vår vårdpersonal gör för oss, kunskapen om vad som är mest akut för stunden, och med vår befolknings fina välvilja att hjälpa varandra i en kris som denna, så ska vi få fram utrustningen.

Genom det så minskar vi inte bara bördan på vården, utan kostnaden för hela samhället på både kort och lång sikt.


Tack för att du tog dig tid att läsa detta. Även om du inte har råd eller möjlighet att donera, så vore jag evigt tacksam om du kunde sprida mitt budskap vidare. Det är bara tillsammans som vi kan göra detta!

Med vänliga hälsningar,

Mattias

Donera här

PS.

Jag vill även passa på att tacka alla som kämpar på med andra samhällsviktiga jobb och funktioner, vars arbete är extremt viktigt för samhället, men som överskuggats något av det akuta läget inom vården. Det inkluderar folk som kämpar på natt och dag inom vår elförsörjning, vattenförsöjning, Polisen, Försvarsmakten, förskolepersonal, och många andra yrken därtill. Ni gör det möjligt för oss att ta oss igenom denna kris!

DS.